Vibrolipoaspirația, o nouă metodă de îndepărtare a grăsimii la Polisano

Liposucția este una dintre cele mai cerute și mai frecvente intervenții estetice. Cine nu iși dorește să scape de colăceii de pe burtă, grăsimea de pe șolduri sau de pe coapse în timp cât mai scurt. Noile metode de liposcucție sunt mai puțin agresive, asigură întoarcerea rapidă la activitățile zilnice și nu în ultimul rând nu sunt dureroase. Este o metoda la care apelează atât femeile cât și barbații.

Liposucția este o procedură chirurgicală prin care cu ajutorul unui aspirator și a unei canule se îndepărtează țesutul gras din anumite zone ale corpului. Hidroliposucția este o tehnică prin care înainte de aspirare se injectează un lichid în interiorul țesutului gras pentru a-l dispersa în fragmente mai mici. Vibroliposucția este o metodă nouă prin care la ambele procese atât la aspirare cât și la infiltrare a soluției care sparge grasimea se adaugă o vibrație  a canulei de 10 Hz pe secundă. Datorită acestui aspect lichidul este mai bine infiltrat în țesuturi iar aspirarea este mult mai eficientă și determină mai puține leziuni și mai puține vânătăi. Într-o sesiune de vibroliposucție se îndepărtează cantități mai mari de grăsime cu manevre mult mai blânde și mai puțin traumatizante. Tehnica este mult mai sigură deoarece canula are o mișcare tridimensională ce protejeaza elementele nobile (nervi, vase de sânge) și scade  riscurile apariției incidentelor (ca de exemplu perforatiile).

În procesul clasic de liposuctie chirurgul plastic efectuează mișcările cu canula ajutând astfel la absorbția grăsimii. Aparatul de vibroliposucție asistă chirurgul la aceste mișcări astfel acționându-se într-un mod mult mai uniform și  mai rapid.

Postoperator este necesară purtarea unei imbrăcăminți compresive care nu deranjează pe sub haine. Rezultatul este vizibil imediat, totuși este necesar un timp pentru a avea rezultatul complet. De aceea este bine să efectuați procedura cu o lună înaintea unui eveniment important.

Avantajele acestei proceduri:

  • Este mai rapidă

  • Mai puțin dureroasă

  • Scade intensitatea apariției echimozelor si hematoamelor

  • Fără denivelari

  • O recuperare mai rapidă și mai bună

  • Un aspect al pielii mai bun

  • Poate corecta liposucțiile clasice anterioare

  • Scurtarea tratamentului postoperator

Este important de menționat că în zonele de unde au fost extrase depozitele de grăsime celulele adipoase sunt eliminate definitiv astfel acestea nu vor mai reprezenta o problemă în viitor.

Procedura presupune o zi de spitalizare cu reînceperea activităților zilnice chiar de  a doua zi.

                                 Dr. Alina Helgiu

medic specialist chirurgie plastică și estetică

Comments are closed.