Blefaroplastia sau intinerirea pleoapelor

Odata cu trecerea timpului pleoapele sufera  modificari nedorite dand privirii un aspect obosit sau imbatranit. Numerosi factori cum ar fi ereditatea , expunerea la soare , fumatul pot accelera aceste modificari. Chirurgia pleoapelor (blefaroplastia) a cunoscut un ultimii ani o mare dezvoltare.

O privire obosita sau  ochii umflati sunt rezultatul unor pungi de origine grasoasa sau excese cutanate la nivelul pleoapelor superioare sau a pleoapelor inferioare. Aceste excese de piele sau grasime pot fi indepartate chirurgical prin procedura numita blefaroplastie.

Blefaroplastia este o procedura extrem de delicata care necesita, in afara unei tehnici extrem de precise (avand in vedere multitudinea elementelor anatomice), o atentie deosebita la detalii si un simt real estetic al chirurgului pentru a nu modifica individualitatea pacientului. La sfarsitul interventiei ochiul trebuie sa apara luminos, odihnit fara  a diminua din caracteristicile naturale ale acestuia.

Blefaroplastia se poate realiza la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare in acelasi timp, in timpi operatori  diferiti sau numai superior sau inferior in functie de situatie. La aceasta procedura se pot adauga si alte proceduri cum ar fi liftingul de sprancene (de preferat noninvaziv cu fire de suspensie).

Varsta la care se poate realiza aceasta interventie este foarte variabila. In cazul unor probleme ereditare mai devreme (25-30 ani). De regula media este 40 ani dar la acest tip de interventie pot apela si persone de 60-70.

Atat femeile cat si barbatii (in ultima perioada existand un procent destul de mare) apeleaza la acest tip de procedura, cu diferente  de tehnica care tin de caracteristicile anatomice masculine sau feminine.

Interventia se realizeaza cu anestezie locala  sau generala in functie de dorinta pacientului sau de asocierea altor interventii estetice. De regula daca disectia este delicata (cu bisturiul electric extrem de fin) si pacientul respecta toate indicatiile medicului in postoperator la o saptamana (cand se scot firele) pacientul se poate reintoarce la activitatile sale anterioare.

Blefaroplastia ramane una din cea mai ceruta interventie estetica deoarece intinerirea acestei zone duce la o imbunatatire reala a aspectului fetei, ochii fiind ferestrele sufletului.

Comments are closed.